Karmada haritamızı nasıl aşarız?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Karmik olarak haritalarda Rx retro (geri) ve S stationary (durağan) işaretiyle konumlanan gezegen veya astreoid göstergeleri çoğunlukla bizim eksikliklerimiz, hangi burçta veya derecelerdeyse, o eksiklerin içeriğinin aslında ne olduğunu bize anlatan önemli anahtarlardır. Çoğunlukla bu işaretlerde gerçekleştirdiğimiz hatalı işlerin, davranışların öyküleri saklıdır. Saklıdır, çünkü bizim sorgulamamızı, keşfetmemizi, farkına varmamızı bekler. Bu retro ve durağan diye nitelediğimiz göstergeler ne kadar fazla ise hayat içerisinde o kadar tamamlamamız gereken görevler ve konular vardır.

Her harita sahibi bu tekamül sürecindeki görevleri tamamlamayabilir mi? 3 tip harita yolculuğu vardır, her birinin karmik yolları birbirinden farklıdır.

Dharmik Harita; Dharma kelimesinden türeyen “yol” anlamına gelen bu tip haritalarda retro veya durağan konumlu göstergeler ya hiç yoktur ya da etkisiz olacak kadar azdır. Dharmik haritalardan genellikle görevli haritalar diye bahsederiz. Bu harita sahipleri karma notları temiz ve hayata belli başlı işleri tamamlamaya, belki öncü olmaya ya da bulundukları çevreye rehber olmaya gelmiş kişilerdir.

Karmik Harita; bu tip haritalarda retro göstergeleri vardır, kimisinde daha yoğun, kimisinde daha az; sınavlar daha yoğundur ama yine de haritayı aşma şansı verilmiştir.

Samsarik Harita; ismi Samsara döngüsünden gelen, RX ve S göstergelerin yoğun olduğu bizim döngü içerisinde biraz sıkışıp kalmış olarak adlandırdığımız harita tipleridir. Bunu aşmak oldukça zordur, tek bir yaşam döngüsü yetmeyebilir. Çünkü çözülmemiş sorunlar üst üste binmiş ve artık kemikleşmiştir.

Retrolardan bahsedildiğinde genellikle yaptığımız kötü davranışlar olarak algılarız lakin toplum yargılarına göre daha çok değerli olduğuna atıf yapılan, çok iyi yönde hareket etmek de sakıncalı bir karma yaratabilir. Çok iyi niyetli olmak, sürekli verici olmak, sürekli alttan almak, sürekli yardım etmek, karşılıksız itaat ve sevmek gibi… Belki de sizin o biricik haritanız bunların hiçbirinin sizde çalışmayacağını size anlatmaya çalışıyor. Psikolojide nasıl bu tür davranışların yoğunluğu aslında bir sorunun varlığını bize işaret ediyorsa, karmada da bu bir sorundur. Ailevi yapılar, genetik kodlar, toplumsal yargılar bazen her birimizi bazı konularda daha fazlasını yapmaya yönlendirebilir, çevrenizde sadece bunun doğru olduğu konusunda sizi empoze edebilir ama bu sizin haritanızda gerçekten işliyor mu? Sizin dönüşüm yolculuğunuz bunu destekliyor mu? Bunun altında yatan kayıtlar kimi zaman korku, kimi zaman kabul görme, kimi zaman aidiyet hissetme veya bağdan kopmama, alışkanlıkları kırmaktan kaçınma gibi duygulardır ama aslında bu da bir karmik hatadır. Çünkü karmada her şey dengedir ve dengeyi kırıyorsundur.

Venüs Yengeç burcu ve retro etkisinde olan bir insanı ele alalım; şunu çoğunlukla sık duyarsınız ondan “saçımı süpürge ettim, sevdiği her şeyi yaptım ama yine de yaranamadım”… Bu insan muhtemelen denge kurmayı öğrenene dek kendini daha çok sömüren ilişkilere maruz kalacaktır. Ya da Mars retrosu olan birinin bir kavga, saldırı ya da kendine yapılan haksızlık karşısında “neyse kaderim buymuş” deyip hemen teslim olması, savaş alanından kaçması ya da kendini korumaması gibi… Kendi benliğinde var olan gücünü, buradan çıkışını fark edene kadar hep saldırıya maruz kalmaya devam edecektir.

Karma sizin aşırılıklar yapmanızı istemez, karmayı anlamak doğayı anlamaktır; eril-dişil, sıcak-soğuk, karanlık-aydınlık gibi… Yeri geldiğinde beklemektir, yeri geldiğinde savaşmaktır, yeri geldiğinde kendini savunmaktır; sırf siz bunu fark edin ve uyanışa adım atın diye sistem sizi hiç bilmediğiniz bir kaosa dahi çekebilir. Sonrasında “o zaman çok üzülmüştüm ama şimdi baktığımda anlıyorum, şimdi nedenini fark ettim” dediğiniz şey tam olarak budur. Farkına varmak, farkındalık kazanmak… Önemli olan; tüm diğer araçlar bu dönüşüm yolculuğuna katılmadan önce (mantra, taş, ritüel…) kişisel farkındalığın devreye girebilmesidir.

Bu süreçleri dengede tutmayı başardıkça gelişmeye ve ödüllere izin verir. Karmayı aşmak hem bu yüzden bir açıdan kolay ve bir açıdan zordur. Bazen bir yaşlıya yardım etmek kadar kolay bazen yargıladığın konularla baş başa kalıp onu aşmaya çalışmak kadar zordur. Özellikle spiritüel enerji çalışmalarıyla ilgilenen rehber haritalar için daha zordur; çünkü bilgi gelir ardından ise sınav. Anlattığın dersin pratikte karşılığını verip aşabilecek misin diye öyle bir durumun içinde kalırsın ki ne yapacağını şaşırabilirsin. Haritayı aşabilmenin kaynağı sizsiniz ve egonun esiri olmadan, yargılamadan yaşama devam edebilme beceriniz.

Diğer Yaşam Haberleri İçin TIKLA

SEO Marketi