Boş Sella Sendromu Nedir, Neden Olur? Empty Sella Tedavisi Nasıl Yapılır?

Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Boş sella sendromu, intrakraniyal basınç ya da idiyopatik basınç artışı durumudur. Deforme olmuş sella tursikanın tamamen ya da kısmen sıvı ile dolmuş olduğu bir durumdur.

Boş Sella Sendromu Nedir, Neden Olur?

Boş sella sendromu, kısaca BSS olarak bilinen ve genişlemiş ya da deforme olmuş sella tursikanın tamamıyla ya da kısmi bir şekilde sıvı ile dolmasıdır. Bu durum anatomik bir durumdur ve kafa içi basınç artışı belirtileri olması sayesinde klinik bir durum haline gelebilir. Çocuklarda nadiren olsa da hipofizer anormallikler ile kendini belli eder. Kafa içi basınç arttığı için psödotümör serebrik bozukluklar ile de görülmesi mümkündür.

Empty Sella Tedavisi Nasıl Yapılır?

Aşırı postpartum kanama sonucunda gelişen bir durum olduğu için tanısı da oldukça önemlidir. Kanama sonunda meydana gelen hipofiz nekroz tedavi için oldukça önemlidir. CT ve çekilen MRI tanı için önemlidir ve teşhis metotları arasındadır. Hastalara genellikle hormon replasman olarak da bilinen tiroksin, östrojen, glukokortikoid ya da progesteron tedavisi kullanılır. Tedavi hastaların durumlarına göre değişir.

Diğer Sağlık Haberleri İçin TIKLA

SEO Marketi