Bisikletiyle hayaline pedal çeviren genç

Konya Haber
Haberi Paylaşmayı Unutmayın

Babası Türk, annesi Alman olan fizyoterapist Rojan-Paul Gergerli (21), çocukluk hayalini gerçekleştirmek için Almanya’nın Landshut şehrinden bisikletiyle yola çıktı. Babasının memleketi Adıyaman Kahta’ya giden Gergerli, Konya’nın Karapınar ilçesinde mola verdi.

Avustralya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’dan geçen Rojan, her yaz Türkiye’ye geldiğini fakat bir gün bisikletle seyahat etmeyi hayal ettiğini söyledi. Bisikletin özgürlük, insanlarla iletişim ve ülkelerin kültürlerini tanımak anlamına geldiğini belirten Rojan, “Almanya’nın Landshut şehrinden bisikletimle yola çıkarak 26 gün sonra Türkiye’ye ulaşmanın mutluluğu içerisindeyim. Annemin ülkesinden babamın memleketine gidiyorum.” dedi.

Yolculuğun genel olarak iyi geçtiğini ve Türk insanının kendisine çok yardımcı olduğunu anlatan Rojan, bazı zorluklarla da karşılaştığını söyledi.

bisikletiyle-hayaline-pedal-ceviren-genc-konyada-mola-icin-burayi-secti.jpeg

Köpek saldırıları ve bazı kişilerin tepkileri gibi zorlukları atlatan Rojan, bu sayede hem kültürünü daha iyi tanıdığını hem de Türkiye’yi gezmiş olduğunu ifade etti.

Günde 6-7 saat pedal çeviren Rojan, çadırda kalarak bu eşsiz geziyi tamamladı. Gençlerin pandemiden sonra eve daha çok kapandığını ve internetin onları içlerine kapattığını gözlemlediğini belirten Rojan, bu tür sportif aktivitelerin gençlerin beden ve ruh sağlığına iyi geleceğini düşündüğünü söyledi.

Baba Mahmut Gergerli de oğlunun bu başarısından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Rojan’ın her zaman bisikletle Türkiye’ye gitmeyi hayal ettiğini ve bu hayalini gerçekleştirmesinden gurur duyduğunu belirten baba Gergerli, oğluna her zaman destek olduklarını söyledi.

1 veya 2 Temmuz’da Adıyaman Kahta’ya ulaşmayı planlayan Rojan, orada gençlerle söyleşiler yapmayı ve 2025 yılının yaz ayında da Ağrı Dağı’na tırmanmayı hedefliyor.

Diğer Son Dakika Haberler İçin TIKLA

odeonbet